Wanderlust

Seminyak

Efter en längre resa än planerat är vi på Bali.

Tanken var att landa lagom till tolvslaget på nyårsafton, men inställda plan gjorde att vi fick sova en natt på Arlanda och sen resa vidare under lite sämre tid. Reser hellre på natten för att få in sömn, men kunde ändå inte påverka så bara att glida med.

Bali är en ny bekantskap, och första intrycket är varmt, stökigt, mer välställt än tex Sri Lanka, och ordentligt turistigt.

Första stop är Seminyak, fick tips om att surfingen är bra här. Dagens vågor fick mig dock tveksam till det, men jag är nybörjare så avvaktar det intrycket.


Boendet är fantatiskt, en bungalow i två våningar på en bakgata med mysiga värdar och bra standard. De Puspa Residence saknar väl egentligen bara pool, men det kan vi leva utan. Tio minuter promenad till stranden, genom smågator med turistbutiker och restauranger passar det nog de flesta. Stranden, Double Six Beach är tyvärr för oss lite för mycket känsla av charter, och ordentligt skräpig och skränig. Vissa säger att skräpet kommer den här tiden på året, vi får hoppas det för det är en fantastisk strand annars. Men: för turistigt för vår smak så nu känns det skönt att åka vidare redan på tisdag.

 

 

 

 

 

 

Vi hade blivit rekommenderade Revolver Café, så vi letade upp det. Hipsterställe, men trivsamt och bra service. Priserna på maten sticker iväg så fort det blir för modernt och trendigt, men det är fortfarande billigt med svenska mått mätt. Och ja, det är gott med en islatte att ta med sig, och det var gott med en kaffe med tryck i.

Comments

comments

Kommentera