Wanderlust

Nusa Lembongan och Gili Air

Från Seminyak tog vi oss över till Nusa Lembongan, och boendet Sukanusa Luxury Huts som vi inte nog kan rekommendera! Grym service, vi missade lite med upphämtning från vårt förra hotell, så ta det mailet opå allvar. Vår resa över kanske blev lite dyrare än det hade behövt bli, men det är sånt som händer.

 

Alla har som egna bungalows, med altan och toalett på nedervåningen och en trappa upp sov vi. Aircondition och helt okej sköna sängar. Ägaren var väldigt vänlig och serviceminded, frukosten som ingick helt ok, och maten också bra på kvällarna. På ön finns massor att se och göra, vi la mycket tid på dykningen hos Blue Corner Dive (rekommenderade av en kollega från Räddningsdykarutbildningen, kändes bra att gå på hans vitsord då ön fullkomligen kryllar av olika dykställen) och även tid på att bara vara.

 

Moppe är bästa sättet att ta sig runt, men vi gick mest då vi i ärlighetens namn inte tog oss till så mycket mer än dykstället och boendet. Precis vad vi var ute efter, varma dagar med läsning, dykning och reflektion och eftertanke.

 

 

Vi stannade faktiskt en dag mer på ön än vi tänkt, vi trivdes med andra ord väldigt bra.

Vi fick hjälp med reservationen av båt från hotellet, vilket kändes bra då de här båtarrangörerna kanske inte alltid har bästa ryktet, och olyckor har hänt. Vi åkte med Scoot Cruises, och de kändes seriösa och bra, vi åkte även med dom från Gili Air tillbaka till Bali några dagar senare.

Gili Air var intressant. Boendet var helt ok, långt upp på ön så väldigt ensamt, men lite miss i kommunikationen med hotellägaren angående rum, feber och att vi gick vilse i hettan gjorde att vi inte var helt superimponerade av ön. Alla sa åt oss att åka dit, de de andra två Gili-öarna är kända för sitt festande, men det känns som backpackerkulturen flyttat mer och mer hit, och då tyvärr också tagit med sig en hel del droger. Men: varmt och skönt, vi läste och snorklade, F gick på yoga i gryningen med utsikt över havet, vi hade det inte på något sätt dåligt.

 

 

 

På ön finns inga bensindrivna fordon, utan elmoppar eller häst och vagn. Oerhört skönt, och vi hyrde cykel och tog oss runt med, det var kul och skönt.

De tre bilderna här under visar var vi bodde, och spenderade mest tid i varsin del av vad vi nu ska kalla dom. Satt bra gjorde en iallafall.

 

Comments

comments

Kommentera